Tijd voor avontuur!

Wandelend, per fiets en per boot trotseer je de natuur. De route geven we niet zomaar prijs. Door het oplossen van opdrachten kom je steeds een stukje verder.

Alkmaar, een stad en omgeving om nooit meer te vergeten!

Want naar deze prachtstad die op slechts een halfuur van Amsterdam én een kwartier van het Noordzeestrand ligt, blijf je terugkeren.

Alkmaar staat bekend als dé kaasstad van Nederland, maar die titel dekt maar een deel van de lading. Deze stad in Noord-Holland heeft namelijk veel meer te bieden. Zo is er het prachtige oude centrum met volop monumenten, mooie grachten, leuke winkelgebieden en talloze gezellige terrasjes, café’s en restaurants.

En dan de omgeving… Binnen 15 minuten ben je op het strand of in de duinen.

Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar zoveel verschillende landschappen bij elkaar komen. Duinen, bossen, unieke heide- en bollenvelden, eeuwenoude dijkjes, bruggetjes, pontjes en spannende struinpaadjes. En natuurlijk het strand en de altijd weer boeiende Noordzee.

Ontdek Alkmaar en de prachtige omgeving met de Adventure Trail.

Wat houdt de Adventure Trail nu precies in?

Ontdek bruisend Alkmaar en de mooiste paadjes in de polders, duinen en bossen en natuurlijk het strand en de zee.  Heerlijk actief en sportief. De trail duurt ongeveer 7 tot 9 uur, dat lijkt of er een topconditie voor nodig is. Dat is echter niet zo, het is wel een lekkere lange dag weg maar de afstanden die je aflegt zijn niet zo lang. Je bent ook wel aardig wat tijd kwijt om de goede route te blijven volgen en natuurlijk om de opdrachten te maken. Het start- en eindpunt is Bergen aan Zee.

Wat ga je allemaal doen?

Wandelen door de Bergense duinen, bossen en strand, fietsen door de duinen en pittoreske dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan en tenslotte over het water door de binnenstad van Alkmaar. Maar er is meer…. Aan alle activiteiten zijn spannende, uitdagende opdrachten verbonden en krijg je te maken met verschillende manieren van navigeren.

Geen haast, lekker in je eigen tempo. Je kunt er de hele dag over doen en er zijn genoeg horeca gelegenheden tijdens het parcours waar je kunt genieten van een drankje en een overheerlijke lunch.

Op een leuke manier sportief bezig zijn, maar extreem wordt het nooit. Ook voor kinderen vanaf 7 jaar (onder begeleiding van een volwassene) is dit prima te doen. Lekker in beweging en genieten van de natuur en ….. natuurlijk zoveel mogelijk punten bij elkaar proberen te sprokkelen.

De combinatie van deze opdrachten, routevormen en fysieke inspanning is volstrekt uniek.

Voor wie?

Gezinnen

Kano route met de Adventure Trail

Vriendengroepen

Adenture Trail - Vriendengroep

Scholen

Adventure Trail - schoolklas

Bedrijven

Adventure Trial - Bedrijfsuitje

Wat deelnemers zeggen

Wat een avontuur! Samen een vriend deelgenomen en we hebben genoten.

Thomas

We hebben met school de Adventure Trail gedaan. Het was echt super leuk!

Tessa

Met 8 vrienden aan deze activiteit begonnen en samen afgemaakt. Erg spannend en uitdagend.

Emma

Wat kost de Adventure Trail Alkmaar?

De trail kost € 37,50 per persoon. Dat is inclusief alle middelen van vervoer en benodigd materiaal. Je hoeft nergens zelf voor te zorgen behalve een paar lekkere wandelschoenen en een goed humeur. Let op! Bij het betreden van het duingebied dien je een kaartje (€ 1,80 p.p.) te kopen bij de automaat.

Je kunt elke gewenste dag van de week starten, tussen 08.00 en 10.00 uur. De start en aankomst is in Bergen aan Zee.

‘’Even helemaal uit de dagelijkse drukte en genieten van de mooie natuur. De dosis gezonde spanning en uitdagende opdrachten zorgen voor een onvergetelijke tijd. Quality time op zijn best.’’

‘’Spannend, uitdagend en vele onverwachte wendingen’’

Dus trek je veters van je wandelschoenen stevig aan en ga mee op ontdekkingsreis door dit prachtige stukje Noord-Holland.