Tijd voor avontuur!

Wandelend, per fiets en per boot ontdek je de natuur en de prachtige binnenstad van Leiden. De route geven we niet zomaar prijs. Door het oplossen van opdrachten kom je steeds een stukje verder.

Leiden, een stad en omgeving om nooit meer te vergeten!

Want naar deze prachtstad die op slechts 40 minuten van Amsterdam ligt blijf je terugkeren. Of je er nu woont of op bezoek bent, de stad blijft verrassen!

Leiden staat bekend als studentenstad en heeft de oudste universtiteit van Nederland, maar dat is lang niet alles. Deze stad heeft namelijk veel meer te bieden. Zo is er het prachtige oude centrum met volop monumenten, mooie grachten, charmante pleinen en steegjes, leuke winkelgebieden en talloze gezellige terrasjes, café’s en restaurants.

En dan de omgeving… Heerlijk fietsen in de duinen van Katwijk en wandelen in de diverse bossen

Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar zoveel verschillende landschappen bij elkaar komen. Polders, bossen, rivieren, eeuwenoude dijkjes, bruggetjes, pontjes en spannende struinpaadjes.

Ontdek Leiden en de prachtige omgeving met de Adventure Trail.

Wat houdt de Adventure Trail nu precies in?

Adventure Trail bestaat uit een gave route door Leiden en omgeving. Het start- en eindpunt is in Katwijk aan Zee, de exacte locatie maken we na het reserveren bekend. De route is opgedeeld in een aantal onderdelen, waarbij je gaat fietsen, wandelen en varen. 

Hoe de route precies loopt ontdek je gaandeweg door het vinden van een wachtwoord om het volgende onderdeel te openen. Bij elk onderdeel hoort een andere manier van navigeren om je route te vinden. Aan de onderdelen zijn ook leuke opdrachten verbonden. Lukt het jou om 100% te scoren?

Ondertussen ontdek je bruisend Leiden en de mooiste paadjes in de polders en bossen in de omgeving van de stad. Heerlijk actief en sportief. De trail duurt ongeveer 7 tot 9 uur, dat lijkt of er een topconditie voor nodig is. Dat is echter niet zo, het is wel een lekkere lange dag weg maar de afstanden die je aflegt zijn niet zo lang. Je bent ook wel aardig wat tijd kwijt om de goede route te blijven volgen en natuurlijk om de opdrachten te maken. Het start- en eindpunt is Katwijk aan Zee.

Wat ga je allemaal doen?

Wandelen door een prachtig bosgebied, fietsen door de pittoreske dorpjes
waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan en tenslotte over het water door de binnenstad van Leiden. Maar er is meer…. Aan alle activiteiten zijn spannende, uitdagende opdrachten verbonden en krijg je te maken met verschillende manieren van navigeren.

Geen haast, lekker in je eigen tempo. Je kunt er de hele dag over doen en er zijn genoeg horecagelegenheden tijdens het parcours waar je kunt genieten van een drankje en een overheerlijke lunch.

Op een leuke manier sportief bezig zijn, maar extreem wordt het nooit. Ook voor kinderen vanaf 7 jaar (onder begeleiding van een volwassene) is dit prima te doen. Lekker in beweging en genieten van de natuur en ….. natuurlijk zoveel mogelijk punten bij elkaar proberen te sprokkelen.

 

De combinatie van deze opdrachten, routevormen en fysieke inspanning is
volstrekt uniek.

Voor wie?

Adventure Trail is geschikt voor Duo’s, Vriendengroepen, Gezinnen (kinderen vanaf 7 jaar), Scholen en Bedrijven of je kan het zelfs helemaal alleen doen. 

Je hebt geen topconditie nodig om mee te kunnen doen. Je doet de Adventure Trail geheel in eigen tempo. Geniet van de buitenlucht en de natuur. 

Dus vind je het leuk om een dag in de buitenlucht te spenderen, leuke opdrachten op te lossen en ondertussen de route te ontdekken, dan is Adventure Trail zeker geschikt voor jou. 

 

 

Meer Informatie

Scholen

Bedrijven

Wat deelnemers zeggen

Wat een avontuur! Samen een vriend deelgenomen en we hebben genoten.

Thomas

We hebben met school de Adventure Trail gedaan. Het was echt super leuk!

Tessa

Met 8 vrienden aan deze activiteit begonnen en samen afgemaakt. Erg spannend en uitdagend.

Emma

Wat kost de Adventure Trail Leiden

De trail kost € 51,50 per persoon. Dat is inclusief alle middelen van vervoer en benodigd materiaal. Je hoeft nergens zelf voor te zorgen behalve een paar lekkere wandelschoenen en een goed humeur.

Je kunt elke gewenste dag van de week starten, tussen 09.00 en 10.00 uur. De start en aankomst is in Katwijk aan Zee.

‘’Even helemaal uit de dagelijkse drukte en genieten van de mooie natuur. De dosis gezonde spanning en uitdagende opdrachten zorgen voor een onvergetelijke tijd. Quality time op zijn best.’’

‘’Spannend, uitdagend en vele onverwachte wendingen’’

Dus trek de veters van je wandelschoenen stevig aan en ga mee op ontdekkingsreis door deze prachtige stad en omgeving.